Mennesker har brug for mennesker

At stå selv

Jeg elsker mit eget selskab og trives rigtig godt med at være solo-selvstændig, som kan være en ensom affære ind i mellem…

Jeg har ikke en kæmpe omgangskreds, men nogle få tætte venner.

Jeg har et stort behov for ro.

At stå sammen

MEN jeg har også brug for mennesker og jeg har også brug for fællesskaber. Jeg har brug for at mærke mig selv – sammen med andre.

At sætte min egen energi i spil med andres energi.

At tappe ind i det kollektive felt.

At mærke samhørighed med mine med-mennesker.

At læne mig ind i, at vi alle er mennesker med de samme eksistentielle vilkår, som kan gøre ondt ind imellem – men som vi trods alt ikke er helt alene i verden med.

At mærke NÆRVÆR.

Fælles meditation

Siden april 2019 har jeg en gang om ugen (undtagen i sommer- og juleferien) åbnet dørene til Åben Meditationsaften. Aftenerne er gratis og man kan komme hver gang, en gang imellem eller bare en enkelt gang for at snuse lidt til meditation.

Jeg guider nogle forskellige åndedrætsøvelser og meditationer fra gang til gang, og vi deler lidt (dem, der har lyst) og går hver til sit efter ca. 1½ time, med en skøn ro og afspænding i hele kroppen.

I tidens løb har der deltaget alt fra 3 til 14 pr. gang – og uanset antal har det for mig været dybt meningsfyldte møder.

Vi starter altid med en lille runde, hvor vi hver især siger vores navn – og lidt om hvorfor vi er her.

At finde ro

Et gennemgående tema er: At finde ro. At finde et lille åndehul i den travle hverdag fyldt med stress og jag. At slå hovedet fra og lade kroppen komme helt tilstede. Det er godt for ALLE.

Nogle har prøvet at meditere før og oplevet de gavnlige virkninger – men som det sker for så mange, så tager hverdagen pludselig over og meditationspraksissen bliver glemt igen. Så disse aftener kan være med til at få gang i en praksis igen – om ikke andet, så en gang om ugen.

Mange bliver også rørte over den kontakt de oplever med sig selv, ved at meditere i et fællesskab. Der kommer følelser som glæde, taknemmelighed, kærlighed, men sandelig også sorg, tristhed og vrede. Der er plads til det hele i det kollektive rum.

Hvorfor meditere?

Selvom meditation er en ældgammel “opfindelse” er den blevet mere og mere udbredt i vores tid, hvor stress desværre er blevet en almindelig lidelse. Vores vestlige naturvidenskabelige tilgang har sågar fundet evidens for virkningerne af meditation…

Det er nu videnskabeligt bevist at regelmæssig meditation kan ændre vores hjerne – https://videnskab.dk/krop-sundhed/meditation-forandrer-vores-hjerner.

Undersøgelser viser også, at meditation gør dig mere rolig, mindsker stress og gør dig mindre reaktiv i din adfærd. På længere sigt kan det også føre til:

  • Sindsligevægt
  • Kærligt nærvær
  • Ubegrænset medfølelse
  • Uselviskhed

At stå selv – sammen

Mennesker har brug for mennesker – og mennesker har brug for NÆRVÆR.

Når vi sidder en flok mennesker og mediterer sammen, så opstår dette nærvær.

Et nærvær, hvor vi hver især får lov til at stå selv og samtidig er en del af et fællesskab. Vi står selv – sammen…

Et nærvær som vi hver især kan læne os ind i og suge til os – og som er med til at vi føler, at vi faktisk gerne må være her med alt det vi indeholder…

Rundkredsen fra en Åben Meditationsaften

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *