Meditation – er det noget for mig? 4 små daglige øvelser – samt gratis Guidet Kropsscanning

Du har sikkert hørt eller læst om, hvor godt det er at meditere. Meditation giver ro, mindsker stress, afhjælper angst og er i det hele taget rigtig sundt for det moderne, travle menneske.

Måske er du en af dem, der også har prøvet at meditere – uden den store succes. Du blev ramt af:

 • Tankemylder
 • Uro
 • Utålmodighed
 • Irritation
 • Usikkerhed på om du gjorde det rigtigt el. lign.

Ting, der gjorde at du ikke er fortsat og måske har konkluderet at:

Jeg er bare en af dem, der ikke kan finde ud af at meditere”

Men hvis der stadig er en lille rest af dig, der er nysgerrig og gerne vil have lidt mindfulness ind i hverdagen, så er der masser af forskellige måder at gøre det på – uden at du behøver at sidde i lotusstilling i 50 minutter…

Hvorfor meditere?

Formålet med meditation er i bund og grund at få mere ro i sindet. Jeg sammenligner det med en skovsø – forestil dig, at den er oppisket og mudret. Du kan ikke se bunden og vandet er grumset og uklart. Hvis der bliver ro i søen, vil mudderet efterhånden falde til bunds og vandet vil blive klart og gennemsigtigt. Det er det samme meditation gør ved dit sind – der bliver ro, gennemsigtighed og klarhed.

4 små øvelser

Og der skal faktisk ikke meget til! Her er nogle små ting, som du kan starte ud med, for langsomt at stilne din skovsø:

Når du vågner

Prøv at stille vækkeuret 5 minutter tidligere end du plejer. Bliv liggende i sengen og brug disse 5 minutter på at tjekke ind i din krop – fra top til tå. Du skal ikke andet end at flytte din opmærksomhed til fødderne, op gennem benene, langs ryggen og til toppen af dit hoved. Læg mærke til madrassen under dig – dynen over dig – og til sidst lydene omkring dig. SÅ er du klar til dagen.

På vej til arbejde

Om du selv kører eller tager offentlig transport, så er der mulighed for at gøre turen mere ”mindful”. Både i bil, bus og tog er der ”stop”. Prøv om du kan bruge hvert stop til selv at ”stoppe” op og tage et par dybe vejrtrækninger og slippe eventuelle spændinger i kroppen.

I frokostpausen

Brug din pause med omtanke. Undgå at indtage din frokost foran skærmen og hvis du har mulighed for det, så gå en tur eller spis din madpakke udenfor. Inden du spiser, så tjek lige maven: Er du sulten? Hvad har du lyst til at spise? Hvor meget har du lyst til at spise? Mens du spiser, så prøv at læg mærke til smagen og konsistensen af din mad – og læg mærke til hvornår du er mæt…

Om aftenen

Efter en dag med forskellige gøremål – arbejde, indkøb, madlavning, pligter – er dit sind lige så træt som din krop. Du kan tilfredsstille og genoplade dem begge ved at bruge 15-20 minutter på en guidet kropsscanning. Ved at bruge en guidet meditation, hjælper du dit sind til at fokusere på andet end dine tanker og blot lytte til stemmen.

Jeg har vedlagt en guidet kropsscanning, som jeg selv har indtalt. Den varer ca. 20 minutter og der er lidt behagelig musik i baggrunden. Som udgangspunkt foregår den siddende – gerne med fødderne i gulvet – men du kan også sagtens ligge ned, hvis det fungerer bedre for dig.

Så sæt høretelefonerne i ørerne og læn dig ind i roen.

Kom godt igang med din meditation

Så læg fordomme og bedømmelser til side. Prøv en eller flere af de ovennævnte øvelser i løbet af den næste uge som et eksperiment – og lad din erfaring være din guide.

Rigtig god fornøjelse.
Meditation for begyndere
Meditation

22 meninger om “Meditation – er det noget for mig? 4 små daglige øvelser – samt gratis Guidet Kropsscanning”

 1. Super behagelig stemme og musik. Sikke en dejlig ro man får på sig selv, det er absolut ikke Sidste gang jeg vil bruge den. Tusind tak for det

  1. Kære Laila,
   Tak for din tilbagemelding. Det glæder mig at du kan bruge meditationen og at den bringer dig ro. Det er jo netop dét vi alle kan have brug for ind imellem. Fortsat god fornøjelse med at meditere.
   Kærlig hilsen Lykke

 2. Dejlig rolig meditation . Har netop afprøvet den. Tak for det og tak for sidst

  1. Hej Tine,

   Tak for feedback – så dejligt at du har prøvet den 🙂 Og dejligt at se dig igen ❤️

   Kærlig hilsen
   Lykke

 3. Kære Lykke jeg snart i en uge brugt din meditation den er dejlig. Tak for den. Kh Susanne

  1. Hvor er det dejligt at høre, Susanne Det gør mig så glad, at du kan bruge den
   Kærlig hilsen Lykke

 4. Det er godt for mig at finde den indre ro tak for det. Både musik og din stemme hjælper til med dette.

  1. Fantastisk! Jeg pønser lidt på at lave endnu en – så hold øje 🙂
   Kærligst Lykke

 5. En stor nydelse at følge din meditations rolige stemme og bløde toner og lade mig guide ind i livsbekræftende energi . Tak.
  Bruger den ofte og nyder det hver gang.

  1. Kære Doris – det glæder mig at høre at du har haft en god oplevelse. Jeg håber du vil benytte dig at guidningen så ofte du har lyst

   Kærlig hilsen
   Lykke

  1. Kære Eva,
   Tak for din feedback. Det glæder mig virkelig at du kunne bruge meditationen 🙂
   Kærlig hilsen Lykke

  1. Øv, Michelle. Det kan være fordi filen er for stor… Jeg har sendt dig en mail.

   Kærlig hilsen
   Lykke

 6. Hej Lykke.
  Jeg kan heller ikke afspille meditationen, kunne nok ellers bruge den i disse tider

  1. Hej Else Marie,
   Øv – altså. Jeg kan ikke helt finde ud af hvorfor nogle kan afspille og andre ikke. Måske det har noget at gøre med hvilken mobil man har – om der er plads til at hente filen (den er ret stor)…

   Indtil jeg lige får det løst, så kan jeg sende meditationen til dig via et mail link 🙂 Så håber jeg det lykkes <3

   Kærlig hilsen og god jordforbindelse fra Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *