Kunsten at fare vild

Man siger, at det at fare vild, er en måde at lære at finde vej på. Det er ikke altid det føles sådan, men der er alligevel en sandhed i det.

Det gik op for mig efter en længere tur i skoven…

En grå dag at fare vild på

Forleden var jeg ude og gå en tur i den lokale plantage. Det havde været sådan en lidt grå og tung dag – og det kunne jeg godt mærke på mit humør. Så en tur i naturen plejer altid at virke.

Men allerede fra starten kunne jeg godt mærke at naturen ikke rigtig var med mig i dag. Viste sig ikke fra sin bedste side… Det begyndte at støvregne og den majsmark jeg ville krydse igennem, var decideret uhyggelig! (Jeg kan godt forstå at majsmarker tit er med i gyserfilm. De siger lyde!!).

Det endte da også med at jeg for vild inde midt i plantagen.

At fare vild for at finde hjem

Måske har du prøvet at fare vild og genkender det øjeblik, hvor man skal beslutte sig for om man skal:

 • Vende om og gå samme vej tilbage. Den kender man trods alt, men den er meeeget lang og lidt kedelig, for man har jo lige gået den.
 • Blive ved med at forsøge at finde den rute, som man inderst inde VED fører hjem og som er meget mere spændende end at vende om – og forsøge at bevare roen.

Jeg valgte den sidste.

Og jeg så nye dele af skoven, hørte sjove lyde og fandt til sidst hjem.

Hvis du har lyst kan du se den korte “dramadokumentar” nedenunder, hvor jeg har fundet overskuddet til at fortælle lidt om min traumatiske vildfarelse…

Alene i vildmarken…

At gå vejen

Da jeg stod midt i det hele, kom jeg til at tænke på, at det med at vælge at GÅ VEJEN og ikke vende om, faktisk er vigtigt her i livet.

Og det er faktisk lige præcis dét jeg arbejder sammen med mine klienter om.

De kommer til mig, fordi de har det svært, er faret lidt vild og IKKE ØNSKER AT VENDE OM.

Inderst inde ved de, at der er en vej – og ved at arbejde med sig selv og være nysgerrige, går de igennem det, opdager nye ting og finder hjem.

Det har jeg dyb, dyb respekt for.

Er du faret vild?

Hvis du er mere nysgerrig på, hvorfor kriser og vildfarelser faktisk er gode for os, så kan du læse mere i blogindlægget “Din krise er et sundhedstegn”.

Du kan også læse lidt om hvad psykoterapi kan hjælpe med her eller du kan se mere om priser og min baggrund.

At fare vild
Den eneste vej ud er igennem

2 meninger om “Kunsten at fare vild”

 1. Hvor er jeg glad for at du overlevede turen
  Og ja, det er nemt at fare vild, man kan blive blændet af lys, lyde, mennesker. Men at stoppe op og lytte til intuitionen og følge den… det er mod

  1. Kære Annette,
   Ja, det var på et hængende hår… 😉
   Men det der med intuitionen – det er undervurderet. Hold da op, hvor kunne livet være meget nemmere for os alle, hvis vi lærte mere om hvordan vi kommer I KONTAKT og ikke UD AF KONTAKT <3

   Kh Lykke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *